Frisse online presence
voor Rijksmuseum Twenthe.

Frisse online presence voor Rijksmuseum Twenthe.

Toen het volgende bericht op Twitter verscheen, wisten we dat dit een opdracht was die ons op het lijf geschreven was.

Er speelde van alles bij het Rijksmuseum Twenthe. Het museum was in verandering, de site voldeed niet meer aan huidige maatstaven, de koers van het museum was gewijzigd en daarmee ook het doel van de website. Tot slot was het museum kort geleden van huisstijl veranderd.

Door alle veranderingen was de opdracht nog niet kraakhelder, terwijl we natuurlijk wel moeten weten wat er van ons verwacht wordt. Daarom startten we met een voortraject waarin we driemaal bijeenkwamen om de stijl van de nieuwe site de definiëren en te verfijnen. Die sessies vormden de basis voor de nieuwe Rijksmuseum-site.

RMT_leaderRMT_leader
RMT_responsiveRMT_responsive

 

Daarna konden we écht aan de slag.

De nieuwe stijl is minimalistisch en typografisch. Alverata, het nieuwste lettertype van gerenommeerd letterontwerper Gerard Unger, was het voornaamste stijlelement dat we hiervoor gebruikt hebben.

We hebben de typografische identiteit vertaald naar een moderne responsive website waarbij het exposeren van beeld en tekst centraal staat. Door al het onnodige te schrappen, brengen we de kracht van het fysieke museum naar het web; kunst en cultuur een platform geven, inclusief kunstnieuws, van lokaal tot internationaal.

RMT_contentRMT_content
RMT-screens2RMT-screens2

Wil je ook een website die verder gaat dan een brochure op het web?
Bel of mail Rens op rens@hesitate.nl of 06 51 60 03 81.