Van administratieve tool
naar effectiever leren.

Van administratieve tool naar effectiever leren.

Al 10 jaar levert Dation administrative software voor rijscholen van ieder formaat. Zo regelen ze dat de planning, boekhouding en betaling zowel voor de rijschool als leerling inzichtelijk zijn.

Meer efficiëntie en betere dienstverlening zijn de uitgangspunten van Dation. Continue bijsturing en moderne communicatiemiddelen zijn daarbij onmisbaar. Om die reden introduceerde Dation de rijbewijs app, waarvoor wij het hernieuwde ontwerp maakten.

De app is geëvolueerd van administratieve software naar een effectieve leerhulp die de leerling vertelt hoe je je kunt voorbereiden op situaties bij de volgende praktijklessen. In de app kun je ook de feedback van je instructeur nog even teruglezen. Hij stuurt je zelfs pushberichten dat je een aanvullend uur rijles kunt plannen wanneer er een plekje vrijkomt. Kortom: de app helpt je sneller en effectiever naar je doel te komen: je rijbewijs halen.

Omdat de app een steeds belangrijker onderdeel werd van de Dation, verdiende hij een opfrisbeurt. Laat dat maar aan ons over!

ui-design-rijbewijs-appui-design-rijbewijs-app

 

Het was een complexe ontwerpopdracht, doordat de eindgebruiker steeds wisselt van koers. Hij laat zich immers sturen door de resultaten die hij haalt uit de app. Het uiteindelijke ontwerp moet dus universeel, doorontwikkelbaar en toch pakkend zijn. We hebben de gehele app op de schop genomen. De neutrale moderne stijl zorgt dat iedere rijschool zijn eigen identiteit kan laten terugkeren door een zelf gekozen steunkleur en logo.

Ons werk bespaart Dation bovendien de komende jaren tijd en geld. Door de slim opgestelde stylesheets en ontwerpbouwstenen is de app toekomstbestendig en zijn kleine aanpassingen eenvoudig zelf door te voeren door de ontwikkelaars. 

Meer weten over consistent en schaalbaar design voor apps?
Bel of mail Rens op rens@hesitate.nl of 06 51 60 03 81.